Ориз с къри и моркови

Продукти:

300 г ориз
2 с л зехтин
2 с л (30 г) краве масло
2-3 настъргани на едро моркови    
2-3 скилидки чесън
1-2 ч л къри
сол
смлян черен пипер

Приготвяне:

• Оризът се сварява.
• В среден голям дълбок тиган се загрява маслото и зехтина.
• Изсипват се морковите и се запържват за 5-7 минути на среден огън.
• Добавя се ситно нарязаният чесън и се запържва за 1 минута.
• Подправя се с къри и при постоянно бъркане се задушава за 1 минута.
• Свареният ориз се изсипва при морковите и се разбърква.
• Подправя се на вкус и се сервира.
източник

http://gotvetesmen.com/recipes/categories/INTERNATIONALE/India_cook/recipe_209.php

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s